Om oss:

Per dags dato bor jeg alene med mine firbeinte familiemedlemmer i Lillestrøm.
Da jeg var 4 år, fikk vi vår første hund, Dana. En fantastisk, sunn og herlig schæfer tispe fra tyske linjer. Dana ble hele 14 år gammel og har vært en stor del av min oppvekst. I ettertid har vi hatt 2 irske settere. Det å ha to så ulike raser, med ulike egenskaper, har gitt meg en “sær” interesse for hund.
Da jeg flyttet til en blokk i Oslo i 2012, spratt det en herlig liten hund inn i bilen, i det vi lukket opp dørene. Jeg husker jeg tenkte “sånn der skal jeg ha”.

En liten stund senere, fant jeg meg en oppdretter jeg fikk (og har) veldig god kjemi med. Høsten 2013 fikk jeg min aller første dvergpinscher, Baloo. Jeg ville først og fremst ha en hund jeg kunne konkurrere i agility med, og andre hundesporter. Ikke lenge etter jeg fikk han, ble jeg sugd inn i utstillingsmiljøet også.
Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i linjer og helse på rasen, og ikke mange år senere, fikk jeg min andre dvergpinscher, Lava. Og derretter Pil og Prima.
Jeg sittet flere år som styremedlem i Norsk Pinscher Klubb, samt vært valpeformidler og har hatt lederverv i avlsrådet i raseklubben.

Jeg og hundene mine er veldig aktive i ulike hundesporter. Alt fra utstilling, agility til rally lydighet, spor etc. Det er nettopp dette som har gjort at jeg har falt sånn for rasen. De er små, men med har en enorm arbeidsvilje og fungerer til det meste.
For meg er hundene familiemedlemmer, og de er med på alt som skjer.

Mitt fokus i mitt oppdrett er først og fremst funksjonelle familie hunder. De skal ha et godt gemytt og en god helse. Selv om det er en relativt stor og populær rase, ønsker jeg å jobbe med den genetiske variasjonen på rasen. Med andre ord, vanne ut linjene og unngå innavl. All innavl som blir gjort, er derfor nøye gjennomtenkt. Jeg bruker mye tid på å lese stamtavler, og er ofte i kontakt med oppdrettere rundt om i verden.
Rasen blir sett på som en relativt frisk rase, men det forekommer øyesykdommer og kneleddsproblematikk på rasen. Hvis jeg som oppdretter skal få jobbet med de utfordringene rasen har, er jeg avhengig av å spille ball med valpekjøpere. Derfor ser jeg det helt nødvendig å helsesjekke alle avkom/valper fra meg.

Har du noen spørsmål om rasen, mine planer om kull eller lignende, er det bare å ta kontakt!

Funda Aylin Acar

Mobil: 45514698

Mail: funda.aylin.acar@gmail.com