Om oss:

Om oss:

Vi er en familie på 5 bosatt i Oppegård like utenfor Oslo. Vi lever et relativt aktivt og normalt liv med et flokk på 4 dvergpinschere boende hjemme. I skrivende stund har vi hatt 7 kull og venter både kull nummer 8 og 9. Hos oss vokser valpene på som familiemedlemmer. Frem til 3 uker er valpene og mor isolert. Her går sosialiseringen mer ut på ulike lukter, underlag og stimulering av nervesystemet deres. Fra de er 3-4 uker gamle begynner vi med sosialiseringen. Vi øver mye på hjemme alene trening, renslighet, bilkjøring, besøk av store og små. De er med i ulike miljøer og får mye erfaring en og en for å øke selvstendigheten. Hos oss vokser valpene opp i stua med familien, de har egen uteplass i hagen hvor de tilbringer mye tid på varme dager. De blir vant med vann, regn, søk og lek ute.

Bakgrunn:

Høsten 2013 fikk jeg min aller første dvergpinscher, Baloo. Jeg ville først og fremst ha en hund jeg kunne konkurrere i agility med, og andre hundesporter. Ikke lenge etter jeg fikk han, ble jeg sugd inn i utstillingsmiljøet. Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i linjer og helse på rasen, og ikke mange år senere, fikk jeg min andre dvergpinscher, Lava. Og deretter Pil, Prima og nå Lima. I senere tid har Baloo pensjonert seg og lever de glade dager hos min mor. Lava har også gått av med pensjon, men elsker det hektiske familielivet, så hun skal få bli en aldrende dame her hos oss.
Jeg har også sittet flere år som styremedlem i Norsk Pinscher Klubb, samt vært valpeformidler og har hatt lederverv i avlsrådet i raseklubben. Per dags dato sitter jeg som raserepresentant i NPK.

Fokus i oppdrettet:

Mitt fokus i mitt oppdrett er først og fremst funksjonelle familie hunder. De skal ha et godt gemytt og en god helse. Selv om det er en relativt stor og populær rase, ønsker jeg å jobbe med den genetiske variasjonen på rasen. Med andre ord, vanne ut linjene og unngå innavl. All innavl som blir gjort, er derfor nøye gjennomtenkt. Jeg bruker mye tid på å lese stamtavler, og er ofte i kontakt med oppdrettere rundt om i verden.
Rasen blir sett på som en relativt frisk rase, men det forekommer øyesykdommer og kneleddsproblematikk på rasen. Hvis jeg som oppdretter skal få jobbet med de utfordringene rasen har, er jeg avhengig av å spille ball med valpekjøpere. Derfor ser jeg det helt nødvendig å helsesjekke alle avkom/valper fra meg.

Har du noen spørsmål om rasen, mine planer om kull eller lignende, er det bare å ta kontakt!

Funda Aylin Acar

Mobil: 45514698

Mail: funda.aylin.acar@gmail.com